ROMANIAN NEWSPAPERS 2013

http://uzp.org.ro/dejunul-palariilor/

 

“Dejunul pălăriilor lumii”

2 comentarii

Postat Ian 22, 2013
 
Eveniment ONU - ,,Dejunul Pălăriilor Lumii”

Ambasador al României la Naţiunile Unite, Simona Miculescu ni se dezvăluie ca o individualitate unică în lumea diplomatică.

,,Dejunul Pălăriilor Lumii” iniţiat de ea, este un act cultural – tradiţional, greu de detronat, cu atât mai mult cu cât, are deja o tradiţie, apreciată, cunoscută şi asteptată.

Deşfăşurat la sediul Misiunii ONU din New York, într-un fericit parteneriat cu “Societatea Doamnelor cu Pălărie din Charleston”- Carolina de Sud, tradiţionalul eveniment cultural, a avut parte de ,,culoarea românească” materializată printr-o mini expoziţie de costume româneşti ,,vintage”.

Şi, cum ,,noblesse oblige”, „ Dejunul Doamnelor cu Pălărie”, are un imn, care a deschis spectacolul. Au urmat doamnele nobilei societăţi din Charleston, care au dansat în mod firesc ,,Charleston. Atmosfera a devenit incendiară când Simona Miculescu le-a învăţat paşii de horă românească pe doamnele Ambasadoare din 27 de ţări ale lumii precum şi pe distinsele americance. Sanie cu zurgălăi şi Hai, Ioane, Ioane cântate de Lia Lungu, au generat dimensiunea spaţiului românesc într-o horă jucată pe trei rânduri de oameni.

Este greu să decizi ce a fost mai spectaculos în cadrul evenimentului: fulminantul discurs al doamnei Simona Miculescu, sau cel al doamnei Archie Burkel – Preşedinta Societăţii din Charleston, frumoasele pălării, create special pentru acest eveniment, sau minunatele cântece şi costume româneşti foarte admirate.

Dejunul a reunit peste 70 de doamne, incluzând, pe lângă membrele Asociaţiei din Charleston, pe doamnele Ambasador la ONU şi pe cele care sunt înalţi oficiali ai Organizaţiei. Toate, am primit în dar, la sfârşitul evenimentului, o pălărie unicat, creaţie a unor designeri celebri.

http://www.cotidianul.ro/lia-lungu-la-serata-dejunului-palariilor-lumii-205067/

 
New York
Lia Lungu la serata Dejunului Pălăriilor Lumii
Lia Lungu la serata Dejunului Pălăriilor Lumii
Lia Lungu alături de Simona Miculescu

Ambasadoarea Romaniei la Naţiunile Unite, Simona Miculescu, a organizat la New York”Dejunul Palariilor Lumii”.

Aflat la cea de a treia editie, Dejunul Palariilor Lumii”, tinde sa devina o marca, care va fi greu de detronat; cu atat mai mult cu cat, are deja o traditie, foarte apreciata, bine cunoascuta si asteptata. Intamplat la sediul Misiunii ONU din New York, intr-un fericit parteneriat cu “Societatea Doamneleor cu Palarie din Charleston”- Carolina de Sud, anul acesta, traditionalul act cultural, a fost subliniat si prin “culoarea” romaneasca.

Asadar, pe langa sofisticatele palarii, o mini expozitie de costume romanesti “vintage” din colectia particulara a Liei Lungu, au intregit atmosfera. Nici registrul spectacolului nu putea fi omis dintr-un eveniment atat de rafinat. Si dupa cum “ la nobles oblige” Dejunul Doamnelor cu Palarie, are un Imn, care a deschis spectacolul. Au urmat doamnele nobilei societati dinCharleston, care, au dansat in mod firesc “Charleston”! Apoi, surpriza pregatita de doamna Ambassador, a fost interpreta de muzica romaneasca Lia Lungu. Simona Miculescu le-a invatat pasii de hora pe doamnele ambasadoare din 27 de tari ale lumii si pe distinsele americance. Cu toate au deprins pasii unor ,“Sanie cu zurgalai” , “Hai Ioane Ioane” cantate de Lia Lungu.

Accesări: 845
 
Publicat Miercuri, 23 ianuarie 2013

Articles